De Placemat Quiz

Welkom bij Theatro! Fijn dat je ‘r bent.
Hier ontdek je de correcte namen van de Theatro acteurs. Onderaan vind je ook nog een link naar onze Facebook pagina.
Alvast smakelijk!

A-AlPacino

(A) Al Pacino

Alfredo James “Al” Pacino (The Bronx (New York), 25 april 1940) is een Amerikaans toneel- en filmacteur. Pacino is vooral bekend van zijn rollen als Michael Corleone uit The Godfather-trilogie en als de Cubaanse drugsbaron Tony Montana uit Scarface. Hij werd achtmaal genomineerd voor een Academy Award, maar won hem slechts één keer, voor Scent of a Woman (1992). Hij wordt beschouwd als een van de beste acteurs van zijn generatie.

A-AlPacino

(B) Ryan Gosling

Ryan Thomas Gosling (London (Ontario), 12 november 1980) is een Canadees acteur, producent en muzikant. Hij werd pas echt beroemd bij een breder publiek in 2004 met zijn hoofrol in het romatisch drama ‘The Notebook’. Verder ken je hem van Remember The Titans, Drive en Gangster Squad.

C-EmmaStone

(C) Emma Stone

Emily Jean ‘Emma’ Stone (Scottsdale, 6 november 1988) is een Amerikaans actrice. Ze werd in 2011 genomineerd voor zowel een Golden Globe voor haar hoofdrol in de romantische filmkomedie ‘Easy A’ als voor een BAFTA Award in de categorie ‘rijzende ster’. In 2007 maakte ze haar debuut op het witte doek als Jules met een bijrol in de tienerkomedie Superbad. Daarna schitterde ze nog in Friends With Benefits, The Amazing Spider-Man (1 & 2) en Gangster Squad.

D-MarlonBrando

(D) Marlon Brando

Marlon Brando jr. (Omaha (Nebraska), 3 april 1924 – Los Angeles (Californië), 1 juli 2004) was een Amerikaans film- en theateracteur en zanger. Brando wordt beschouwd als een van de belangrijkste method actors, die de acteertechniek in Hollywood in de jaren vijftig onder de aandacht bracht met rollen in ‘A Streetcar Named Desire’ en ‘On the Waterfront’. Latere iconische rollen zijn onder andere Vito Corleone in The Godfather en Colonel Kurtz in Apocalypse Now. Brando was tevens een activist, die onder andere opkwam voor de rechten van de Indianen.

E-RobertDeNiro

(E) Robert De Niro

Robert Mario De Niro Jr. (New York, 17 augustus 1943) is een Amerikaans acteur. Naast een aantal nominaties won hij een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol in The Godfather Part II (1974) en Beste Mannelijke Hoofdrol in Raging Bull (1980). Hij is een van de bekendere method actors, vooral bekend van het spelen van gekwelde, tegenstrijdige en vaak gewelddadige personages, waaronder verscheidene gangsters en andere verschoppelingen. Hij speelt vaak in films die zijn geregisseerd door Martin Scorsese. De Niro wordt gezien als een van de beste acteurs van zijn generatie.

Check onze facebook pagina voor nog meer film fun!

Facebook Theatro Mechelen